UC Bedrägerispärr

Du som har utsatts för ett bedrägeri eller en identitetsstöld kan spärra din kreditupplysning hos UC. 

Spärren förhindrar att det går att ta en kreditupplysning på dig och försvårar på så sätt fortsatta bedrägerier. 

När du aktiverar din spärr så spärrar vi direkt din kreditupplysning i två veckor. 

Du kan inte lägga en spärr i förebyggande syfte.

Spärra ditt personnummer

Registrera dig här och aktivera spärren när du har loggat in.

Läs mer

Hur funkar det?

  1. Är du utsatt för ett bedrägeri så kan du lägga en bedrägerispärr på ditt personnummer. Spärren förhindrar att det går att ta en kreditupplysning på dig och försvårar på så sätt fortsatta bedrägerier. 
  2. Registera dina uppgifter och logga in med BankID.
  3. Aktivera din spärr när du har loggat in - du hittar Bedrägerispärren under Mina Inställningar. 
  4. Har du inget BankID, kontakta kundservice.

När du aktiverar din spärr så spärrar vi direkt din kreditupplysning i två veckor. Inom en timme spärrar vi också din kreditupplysning hos övriga anslutna kreditupplysningsföretag*. Spärren förhindrar att det går att ta en kreditupplysning på dig och försvårar på så sätt fortsatta bedrägerier. 

För att få en förlängd spärr på fem år måste du sedan ladda upp en en kopia på polisanmälan av bedrägeriet. Detta gör du genom att logga in på www.minUC.se. 

När vi har fått din polisanmälan och kontrollerat dess giltighet förlänger vi din bedrägerispärr till att gälla under fem år, både hos UC och hos övriga angivna kreditupplysningsföretag.

*Kreditupplysningsföretag som omfattas är; UC AB, Bisnode AB, Creditsafe i Sverige AB, Decidas Info AB, Syna AB.

UC ID-Skydd

69 kr/mån

Det är enkelt att kapa någons identitet. Med UC ID-Skydd minskar du risken och kan snabbt agera om någon försöker kapa din identitet. Blir du trots allt ID-kapad hjälper vi dig hela vägen.

Beställ och läs mer

Det är enkelt att kapa någons identitet. Många bedrägerier börjar med en adressändring eller att någon vittjar din brevlåda. Förövaren får kontroll över din post och sedan är det lätt att beställa kreditkort, teckna abonnemang, handla mot faktura eller ta lån i ditt namn.

Blir du utsatt för en ID-kapning är det viktigt att agera snabbt – då har du chans att begränsa eller till och med förhindra skadorna. Med UC ID-Skydd får du sms eller epost om någon till exempel ändrar din folkbokföringsadress eller försöker ta ett lån eller handla på kredit i ditt namn. Blir du trots allt utsatt för en ID-kapning hjälper vi dig - dygnet runt.

Beställ UC ID-Skydd här.

Läs mer

Har du blivit ID-kapad?

Har du UC ID-Skydd?

Då kan du vara lugn, vi hjälper dig. Gör så här:

  1. Kontakta vår Telefonassistans, dygnet runt, så får du professionell hjälp att kartlägga och lösa dina problem. Telefonnummer hittar du innanför inloggningen här på minUC.se. Klicka här för att logga in.
  2. Polisanmäl händelsen.

 

 Har du ännu inte UC ID-Skydd?

  1. Kontakta UC och andra kreditupplysningsföretag på marknaden för att lägga en bedrägerispärr på din kreditupplysning.
  2. Polisanmäl händelsen.
  3. Var extra vaksam på din omgivning. Dyker det exempelvis upp post du inte känner igen? Saknas det post? Ser du händelser i ditt kontoutdrag du inte känner igen? 
  4. Bestrid fakturor och andra krav som dyker upp.

Läs mer om UC ID-Skydd här.

 

Läs mer
Laddar