Med UC ID-Skydd är du trygg vid ID-stöld

I UC ID skydd ingår:

bullet-arrow-orange.png  Onlinebevakning på öppna nätet och darknet

  UC bevakning 

bullet-arrow-orange.png  Telefonassistans  och hjälp om du drabbas

bullet-arrow-orange.png  Rättsskyddsförsäkring och försäkring mot kvarstående skuld

Vad är ID-Skydd?

Ett ID-Skydd är en tjänst som skyddar dina personliga uppgifter mot bedrägerier. Inget identitets-skydd kan helt skydda dig mot ID-kapning, men du får de bästa förutsättningarna att upptäcka en potentiell identitetskapning i tid.

UC ID-Skydd bevakar vi dina uppgifter och meddelar dig direkt när en kreditupplysning tas och om något i din kreditupplysning hos UC ändras. 

Vi kan även bevaka dina personliga uppgifter som finns online och scanna efter dem på det öppna nätet, deep webb och darknet. Blir du ID-kapad hjälper vi dig dygnet runt via vår assistans och ger dig en försäkring mot eventuellt kvarstående skuld, så att du kan känna dig trygg.

Under 2020 anmäldes 218 000 bedrägeri­brott, där identitets­bedrägerier var en av de största brottstyperna enligt statistik från BRÅ. Att utsättas för en ID-kapning är en obehaglig upplevelse som kan ta tid att upptäcka och orsaka stora skador.

UC ID-Skydd

89
kr/mån

Detta ingår i UC ID-Skydd

UC Bevakning

Med UC bevakning får du sms eller epost direkt när en kreditupplysning görs via UC i ditt namn. Ändras andra uppgifter i din kreditupplysning får du reda på det inom 24 timmar. Du skaffar dig full kontroll och får möjlighet att snabbt agera. Exempel på händelser där du får en notis: 

 • En kreditupplysning har tagits på dig
 • Missbrukat bankkonto
 • Registrerad folkbokföringsadress
 • En förvaltare har utsetts

Se hela listan på vad vi aviserar här!

Onlinebevakning 

Registrera dina personliga uppgifter i tjänsten, så bevakas de dygnet runt såväl på det öppna nätet som på deep webb och darknet. Hittas dina personuppgifter får du notis om det och en rekommendation på åtgärd för att minska risken för en ID-kapning. Du kan lägga in:

 • Personnummer
 • Kontokortsnummer
 • Kreditkortsnummer
 • E-postadress

Läs mer om Onlinebevakning här!

Assistans

Om du misstänker att du blivit ID-kapad kan du ringa oss dygnet runt. Genom att lämna en fullmakt får du snabbt hjälp att bland annat kartläggning av omfattningen, bestrida fakturor, bedrägerispärr och ta bort orättmätiga anmärkningar.

Försäkring

ID-stöld hänger ofta ihop med ekonomiska bedrägerier. Därför ingår två försäkringar i UC ID-Skydd, en för kvarstående skuld upp till 200.000 kr och en för rättstvister med ersättningar upp till 500.000 kr för att täcka eventuella rättskostnader och kvarstående skulder.

Deep-web-explained.png

En del av UC ID-Skydd

Onlinebevakning 

När du använder internet lämnar du olika digitala fotspår efter dig. Dessa fotspår kan bland annat innehålla dina personliga uppgifter. Vad händer om någon kommer åt dem? På internets mörkare sidor, som deep web och dark web, finns risken att dina uppgifter säljs vidare till kriminella som sedan använder dem vid olika typer av bedrägerier.

Onlinebevakning låter dig ligga steget före. Registrera dina personliga uppgifter i tjänsten så bevakas dina uppgifter dygnet runt såväl på det öppna nätet som på deep webb och darknet.

Om något hittas skickas en varning via e-post och du kan i inloggat läge enkelt se vilka uppgifter som hittats och vilken risknivå sökresultaten beräknas vara på – du får även tips på lämpliga åtgärder.

Du kan också få hjälp dygnet runt av erfarna handläggare som kartlägger ett eventuellt bedrägeri och försöker minimera skadan.

Bevakning Online

Sökning dygnet runt på internet efter dina personliga uppgifter såsom personnummer, e-post, betalkortsnummer etc. En varning skickas direkt om något misstänksamt hittas. Sökningarna sker på öppna nätet, deep web och darknet.

Begränsa konsekvenserna

En dedikerad handläggare kan vid behov ge vägledning kring sökresultaten. Vid ett eventuellt id-bedrägeri kan handläggaren även hjälpa till att begränsa följderna genom att kartlägga omfattningen, avvisa betalningskrav samt ge råd om specifika åtgärder.

Personlig hjälp 24/7

Personlig och omedelbar assistans dygnet runt, året om. Få råd, tips och vägledning kring olika typer av risker samt hur du ska agera för bästa möjliga säkerhet. Du kan även kontakta oss i förebyggande syfte för att minska risken att bli utsatt.

Vad är ID-kapning?

 

Kreditbedrägerier och identitetskapningar ökar i snabb takt. Allt vanligare är att personer krävs på betalning för varor och tjänster de inte köpt. Med UC ID-Skydd ser du snabbt om du är drabbad och vi hjälper dig om din identitet blir kapad.

Med ID-kapning eller ID-stöld menas olovlig användning av annan persons identitet. Det vill säga någon annan använder din identitet för att ingå ekonomiska avtal och göra obehöriga köp i ditt namn. Det kan röra sig om att bedragaren kapar din identitet för att:

 • Ta krediter och lån
 • Teckna telefonabonnemang
 • Beställa varor och tjänster mot faktura

 

Att kapa någons identitet är enkelt

Många bedrägerier börjar till exempel med en adressändring eller att någon tömmer din brevlåda. Förövaren får då kontroll över din post och sedan är det lätt att beställa kreditkort, teckna teleabonnemang, handla mot faktura eller ta sms-lån i ditt namn. Att identiteter kapas över internet är också vanligt. På bara några dagar kan en bedragare göra av med hundratusentals kronor, utan att du märker någonting.

 

ID-Skydd för hela familjen

Med UC ID-Skydd Familj så skyddar du upp till fem personer. Bjud själv in de som du tycker behöver en extra trygghet i vardagen. Skaffa ID-Skydd för hela familjen!

ID-Skydd för två

Med UC ID-Skydd Duo så skyddar du inte bara dig själv utan någon mer som du tycker om. Bjud själv in en person som du känner behöver skydda sin identitet.

Våra mest lästa artiklar om ID-Skydd

Jesper fick sin identitet kapad

Precis innan sitt brölopp fick Jesper Johansson reda på att han blivit ID-kapad.

Läs om Jespers ID-kapning

Tecken på att det har skett en identitetsstöld

Identitetstölder och kreditbedrägerier är idag ett växande problem

Läs mer om tecken på identitetsstölder här

Hur en ID-kapare jobbar

Många ID-kapare är ofta skickliga och jobbar strukturerat

Läs hur en ID-kapare jobbar här!

Håll koll på dina värdehandlingar

Personlig information är känsligt, och de är så du kan utsättas för ID bedrägeri.

Läs mer om hur du håller koll på värdehanldingar!

Säg inte ditt personnummer högt

Har du någonsin sagt ditt personnummer högt i en butik? 

Läs om varför du inte ska säga ditt personnummer högt!

Alla tips på hur du kan trygga dig mot ID-kapning

Här kan du läsa om alla våra tips, för att på bästa sätt skydda dig och ditt personnummer mot bedregäri!

Läs alla tipsen här!

Du kanske även är intresserad av:

Laddar
;