Vad har du som larmar vid ID-kapning?

Artiklar & Kunskap

Du har förhoppningsvis en brandvarnare i ditt hem som en säkerhet om det skulle börja brinna. Men vad har du som larmar vid en potentiell ID-kapning och vet du vart du ringer om du blir utsatt?

Vi vet ju alla att vi ska ha brandvarnare hemma för att känna oss trygga om det skulle börja brinna – särskilt så här års.Men hur många vet att man också kan ha tjänster som larmar vid en potentiell ID-kapning? Och som också sedan hjälper dig hela vägen om du blir utsatt.

– Vårt ID-Skydd bevakar dina personliga uppgifter och larmar vid en förändring som kan vara relaterad till en ID-kapning. När det tas en kreditupplysning på dig via UC så skickas en notis till din mobil och e-post i realtid – väldigt viktigt för att snabbt kunna agera och på så sätt stoppa, eller åtminstone minska ett pågående bedrägeri. Du har också vår assistans dit du kan ringa dygnet runt för att få hjälp vid en ID-kapning, säger Johanna Wink, ansvarig för konsumenttjänster på UC.

ID-Skydd för dig

Med UC ID-Skydd kan du känna dig trygg! Vi bevakar händelser i din kreditupplysning, hjälper dig dygnet runt om något inträffar och försäkrar mot eventuella skulder.

Assistans öppen dygnet runt

Tjänsten UC ID-Skydd ger dig också verklig, hands-on hjälp om du misstänker att du blivit utsatt för en identitetskapning. Vid misstanke om ID-kapning loggar du enkelt in på minUC.se för att ta reda på vem som tagit en kreditupplysning på dig. Om informationen känns främmande bör du genast ta kontakt med UCs assistans som hjälper dig att ta reda på om det verkligen rör sig om en kapning.

– Nästa steg är att kartlägga i vilken utsträckning bedragaren hunnit agera samt göra åtgärder för att hindra ytterligare skada. Assistansen är öppen dygnet runt och bemannas av personer som har det här som sin spetskompetens, säger Johanna Wink.

Skyddar dig när det väl händer

I det tredje steget kan de försäkringsdelar som ingår bli aktuella för att täcka skadan, beroende på omfattningen av ID-stölden. Kanske behöver du hjälp med en kvarstående skuld för någon faktura som inte kunnat bestridas eller hävas. Tyvärr kan du inte skydda dig helt från en ID-kapning men du kan investera i ett bra larm som ger dig möjlighet att agera i tid, minska skadan och få ovärderlig hjälp om du utsätts, säger Johanna Wink.

Hej👋
Vad kan jag hjälpa dig med?😊

Laddar
;