Spärra obehörig adressändring

Det är vanligt att ID-kapare tar din post för att få tag på personlig information om dig, eller rent av genomför en adressändring som du inte ens märker.

Det finns flera steg du kan ta gällande din post för att minska risken för ID-kapning och det första du bör göra är att spärra obehörig adressändring. Det kan du enkelt göra på Skatteverket.se och på Adressandring.se. En adressändring blir då bara möjlig med hjälp av din personliga E-legitimation.

Om du reser bort kan det också vara smart att be en vän kolla din brevlåda emellanåt. Då kan eventuella kreditupplysningar upptäckas snabbare. Glöm heller inte att sätta ett lås på din brevlåda så att ingen obehörig kan beställa saker till dig och sedan hämta ut paketavier, för det är inte säkert att ditt postombud är lika försiktiga som du.

Ska du resa bort en längre tid kan du eftersända din post på adressandring.se 

Nyfiken på fler tips?

Kampanj: UC ID-Skydd

69 kr/månad (ord. 89 kr/mån)

Med UC ID-Skydd minskar du risken tt bli drabbad av ID-kapning och kan snabbt agera om någon försöker kapa din identitet. Blir du trots allt drabbad hjälper vi dig hela vägen - dygnet runt! Dessutom så får du fri tillgång till både vår Bedrägerispärr och Soärrservice för stulna eller borttappade ID-handlingar.

Just nu får du vårt ID-Skydd för endast 69 kr/mån (ord. 89 kr/mån)

Beställ idag

Det är enkelt att kapa någons identitet. Många bedrägerier börjar med en adressändring eller att någon vittjar din brevlåda. Förövaren får kontroll över din post och sedan är det lätt att beställa kreditkort, teckna abonnemang, handla mot faktura eller ta lån i ditt namn.

Blir du utsatt för en ID-kapning är det viktigt att agera snabbt – då har du chans att begränsa eller till och med förhindra skadorna. Med UC ID-Skydd får du sms eller epost om någon till exempel ändrar din folkbokföringsadress eller försöker ta ett lån eller handla på kredit i ditt namn. Blir du trots allt utsatt för en ID-kapning hjälper vi dig - dygnet runt.

Beställ UC ID-Skydd här.

Läs mer

Bedragare hämtade ut mobiltelefoner i Sofis namn

Sofi blev utsatt för ID-kapning under fyra månaders tid. Efter mycket frustration och arbete spärrade hon sitt personnummer hos UC för att få ett slut på problemet 

Läs Sofis berättelse

Hej👋
Vad kan jag hjälpa dig med?😊

Laddar
;