UC ID-Skydd

Med UC ID-Skydd meddelar vi dig när din kreditupplysning hos UC ändras. Blir du ID-kapad hjälper vi dig – dygnet runt! 

UC ID-Skydd ger dig möjlighet att agera snabbt vid en ID-kapning och därmed begränsa eller till och med förhindra skadorna.

Med UC ID-Skydd får du:

 1. Sms eller e-post om dina uppgifter hos UC ändras
 2. Telefonassistans - hjälp om du har drabbats
 3. Försäkring mot kvarstående skuld
 4. Rättskyddsförsäkring

Endast för dig som är kund hos Lånekoll.

Beställ UC ID-Skydd här

Endast för dig som kund hos Lånekoll

69
kr/mån

DET HÄR INGÅR I UC ID-SKYDD:

Bevakning

SMS/epost när din kreditupplysning hos UC ändras.

Personlig hjälp

Blir du ID-kapad hjälper vi dig – dygnet runt!

Försäkring

Ersättning för eventuella skulder efter en ID-kapning samt Rättsskydd. Självklart utan självrisk!

Hur funkar UC ID-Skydd?

UC ID-Skydd ger dig möjlighet att agera snabbt vid en ID-kapning och därmed begränsa eller till och med förhindra skadorna.

Med UC ID-Skydd får du:

 1. Sms eller e-post om dina uppgifter hos UC ändras
 2. Telefonassistans - hjälp om du har drabbats
 3. Försäkring mot kvarstående skuld (upp till 200.000 kr) 
  Rättsskyddsförsäkring (upp till 500.000 kr) 

Blir du utsatt för en ID-kapning är det viktigt att agera snabbt – med UC ID-Skydd får du sms eller epost om din information hos UC ändras eller om en kreditupplysning sker hos UC. Det kan till exempel vara om någon ändrar din folkbokföringsadress eller försöker ta ett lån eller handla på kredit i ditt namn. Blir du trots allt utsatt för en ID-kapning hjälper vi dig - dygnet runt.

För bara 69 kronor per månad får du:

1. Sms eller e-post om dina uppgifter hos UC ändras
Du får ett sms eller epost direkt när en kreditupplysning görs via UC. Ändras andra uppgifter i din kreditupplysning får du reda på det inom 24 timmar. Du skaffar dig full kontroll och får möjlighet att snabbt agera.

2. Telefonassistans - hjälp om du har drabbats
Om du misstänker att du blivit ID-kapad kan du ringa oss dygnet runt. Genom att lämna en fullmakt får du snabbt hjälp med att bland annat:

Kartlägga omfattningen av ett ekonomiskt bedrägeri
Registrera bedrägerispärr
Bestrida oriktiga fakturor
Ta bort orättmätiga anmärkningar i kreditupplysningsdatabaser
3. Försäkring mot kvarstående skuld
ID-stöld hänger ofta ihop med ekonomiska bedrägerier. Därför ingår en försäkring i UC ID-Skydd där du kan få ersättning med upp till 200.000 kr för att täcka eventuella kvarstående skulder efter en ID-kapning. Försäkringen gäller utan självrisk. 

4. Rättsskyddsförsäkring
Det fjärde momentet i UC ID-Skydd är en rättsskyddsförsäkring. Denna träder in om det, efter att kvarstående skuld betalats ut, finns ytterligare krav. Försäkringsbolaget kontaktar dig och ersätter kostnader för juridiskt biträde för att bestrida kraven - alternativt betalar de ut en kontantersättning vid lägre belopp. Du behöver alltså inte själv göra någon separat skadeanmälan avseende rättsskyddet och inte heller betala någon  självrisk.

När du köpt UC ID-Skydd får du tillgång till tjänsten genom att logga in med ditt BankID här på minUC.se. Läs mer om BankID här.

Läs mer
+

Varför behöver jag ID-Skydd?

Det är enkelt att kapa någons identitet. Många bedrägerier börjar med en adressändring eller att någon vittjar din brevlåda. Förövaren får kontroll över din post och sedan är det lätt att beställa kreditkort, teckna abonnemang, handla mot faktura eller ta lån i ditt namn. Ta kontroll över dina personliga uppgifter med UC ID-Skydd!

Adressändring och kreditförfrågningar är exempel på händelser som innebär att uppgifterna i din kreditupplysning förändras. De flesta förändringar i din kreditupplysning är du själv medveten om, du har till exempel sökt bolån, öppnat ett nytt mobilabonnemang eller flyttat. Om förändringar sker utan din vetskap, kan du vara utsatt för ett bedrägeriförsök och missbruk av dina personliga uppgifter. Då gäller det att kunna agera snabbt.

Genom att ansluta dig till UC ID-Skydd får du ett sms eller epost när någon uppgift i din kreditupplysning hos UC ändras. Skulle du drabbas av ID-kapning får du hjälp dygnet runt via vår Telefonassistans. Dessutom ingår en försäkring mot eventuella kvarstående skulder efter en ID-kapning.

Läs mer
+

Vad är ID-kapning?

Kreditbedrägerier och identitetskapningar ökar i snabb takt. Varje år sker det över 120 000 ID-kapningar i Sverige*. Allt vanligare är att personer krävs på betalning för varor och tjänster de inte köpt. Med UC ID-Skydd ser du snabbt om du är drabbad och vi hjälper dig om din identitet blir kapad.

Med ID-kapning eller ID-stöld menas olovlig användning av annan persons identitet. Det vill säga någon annan använder din identitet för att ingå ekonomiska avtal och göra obehöriga köp i ditt namn. Det kan röra sig om att bedragaren kapar din identitet för att:

 • Ta krediter och lån
 • Teckna telefonabonnemang
 • Beställa varor och tjänster mot faktura

Det är enkelt att kapa någons identitet
Många bedrägerier börjar med en adressändring eller att någon vittjar din brevlåda. Förövaren får kontroll över din post och sedan är det lätt att i ditt namn beställa kreditkort, teckna teleabonnemang, handla mot faktura eller ta sms-lån. Att identiteter kapas över internet är också vanligt. På bara några dagar kan en bedragare göra av med hundratusentals kronor, utan att du märker någonting.

*Källa: Polisen

Läs mer
+
Läs mer
Laddar
;