Håll koll på dina värdehandlingar

Många av oss håller ofta hårt i handväskan eller plånboken när vi går på stan för att undvika ficktjuvar men vad händer med ditt pass som ligger på hotellrummet?

När vi är på semester så har vi ofta många handlingar och papper med oss som innehåller personlig information. Eftersom personuppgifter är känslig information så är det viktigt att hålla uppsikt över ID-kort, pass eller kreditkort när du är ute och reser.

Tyvärr så har man oftast dålig koll på vem som har tillgång till hotellrummet och bör därför vara försiktig. Lämna inte värdehandlingar på hotellrummet om de inte förvaras i säkerhetsboxar. Lämna inte heller ifrån dig dessa handlingar till någon som du inte med säkerhet kan lita på.

Oftast räcker det med att bedragaren får tillgång till din personliga information en kort stund, tar en bild på eller stjäl exempelvis ditt pass som sedan kan säljas dyrt på svarta marknaden eller enkelt begås brott med där bedragaren utger sig för att vara du.

Är man bortrest kan detta också vara svårt att upptäcka innan man kommit hem vilket kan innebära att bedragaren redan tagit flera lån eller köpt produkter i ditt namn. Så behandla alla handlingar med personlig information som du behandlar ditt bankkort eller de uttagna kontanterna som du har med på resan så slipper du obehagliga överaskningar när du kommer hem.

Beställ UC ID-Skydd

69 kr/månad

Vi bevakar ditt personnummer och hjälper dig hela vägen vid en ID-kapning.

Fler tips för dig

Hej👋
Vad kan jag hjälpa dig med?😊

Laddar
;