Lås dina profiler i sociala medier

Du känner säkert igen det. Du sitter på Facebook eller Instagram och ser vänner som tar bilder från sin semester, visst ser det härligt ut? Det tycker vi med. Däremot så borde du låsa din profiler så att endast dina vänner kan se dina semesterbilder.

Digitaliseringen har ändrat vårt beteende i rekordfart under de senaste åren. Vi kommunicerar idag på sätt som för 20 år sedan inte ens var möjliga och många av oss delar dagligen med oss av vårt liv i sociala medier helt öppet. Till skillnad från vykorten som vi skickade förr så kan en bild från stranden på Instagram ge en id-kapare värdefull information, speciellt om din profil på sociala medier är öppen. Många profiler är öppna som standard på exempelvis Instagram eller Facebook. Se därför till att låsa dina profiler!

En semesterbild som hamnar i fel händer är ofta ett bra sätt för tjuven att försäkra sig om att ingen är hemma och att brevlådan är fri att rensa.

Bedragare hämtade ut mobiltelefoner i Sofis namn

Sofi blev utsatt för ID-kapning under fyra månaders tid. Efter mycket frustration och arbete spärrade hon sitt personnummer hos UC för att få ett slut på problemet 

Läs Sofis berättelse

Hej👋
Vad kan jag hjälpa dig med?😊

Laddar
;