Frågor och svar om betalning & uppsägning

 

Arvato är vår faktureringsleverantör. Du kan se och hantera din faktura i vår fakturaportal, där du också kan aktivera autogiro eller betala fakturan med Swish. För fakturafrågor är du välkommen att vända dig direkt till: uc.se@arvato.com

Tjänsten UC ID-Skydd säljs som abonnemang med 12 månaders bindningstid, därefter löper tjänsten på månadsbasis med 1 månads uppsägningstid.

Tjänsten Kreditkollen säljs som månadsprenumeration utan bindningstid.

Första månadsbetalningen dras från ditt kort när du beställer tjänsten på minUC.se. Därefter dras månadsbeloppet per automatik från ditt kort varje månad på den dagen i månaden då du tecknade dig.

Om du under pågående abonnemangsperiod genomför ett engångsköp med kort på minUC.se kommer månadsdragningarna därefter att göras från det kort du senast använt för betalning på minUC.se.

För att aktivera autogiro fyller du enkelt i vår autogiroblankett som du sedan signerar med BankID. Efter att du signerat autogiromedgivandet tar det några dagar innan det godkänns hos bankgirocentralen.

När autogirot blivit godkänt står det "AUTOGIRO" på dina fakturor.

För att aktivera kortbetalning behöver du logga in på MinUC och i inloggat läge klicka på den orange knappen uppe i höger hörn. Välj Betalningar i menyn.

Om du inte har betalat med kort tidigare behöver du först lägga till ditt kort. Under rubriken Kortbetalning finns knappen Lägg till kort. Klicka på knappen och fyll i dina kortuppgifter. Klicka sedan på Registrera.

Under rubriken Månadsfaktura kan du som tidigare har betalat med kort återaktivera kortbetalning genom att klicka på knappen Lägg till kort och aktivera kortbetalning. Klicka på knappen och fyll i dina nya kortuppgifter. Klicka sedan på Registrera.

Glöm inte bort att öppna ditt kort för internetköp. Det gör du via din internetbank eller i din bank-app på telefonen.

För att uppdatera dina kortuppgifter behöver du logga in på MinUC och i inloggat läge klicka på den orange knappen uppe i höger hörn. Välj Betalningar i menyn.

På sidan över betaluppgifter finns dina nuvarande kortuppgifter under rubriken Kortbetalning. Vid dina angivna kortuppgifter finns en knapp där det står Byt kort. Klicka på knappen och fyll i dina nya kortuppgifter. Klicka sedan på Registrera.

Glöm inte bort att öppna ditt nya kort för internetköp. Det gör du via din internetbank eller i din bank-app på telefonen.

För att uppdatera eller ta bort dina kortuppgifter behöver du logga in på MinUC och i inloggat läge klicka på den orange knappen uppe i höger hörn. Välj Betalningar i menyn.

På sidan över betaluppgifter finns dina nuvarande kortuppgifter under rubriken Kortbetalning. Vid dina angivna kortuppgifter finns en knapp där det står Ta bort kort. Klicka på knappen och bekräfta sedan valet i rutan som visas på skärmen.

För att säga upp din tjänst behöver du logga in på MinUC och i inloggat läge klicka på den orange knappen uppe i höger hörn. Välj Betalningar i menyn. Välj sedan Abonnemang inne på betalningssidan.

På sidan över dina pågående abonnemang finns en lista med dina aktiva tjänster och för respektive tjänst finns valet Avsluta. Klicka på Avsluta-knappen och följ stegen i rutan som visas på skärmen.

Avsluta-knappen syns inte om du har köpt tjänsten under de senaste 14 dagarna. Knappen blir synlig 15 dagar efter första köptillfället.

Laddar
;