Min Upplysning

Kreditupplysning på sig själv

Nya inkomstuppgifter för över 2,8 miljoner svenskar!

Med Min Upplysning får du tillgång till din egen kreditupplysning hos UC och kan se dina uppdaterade inkomstuppgifter snabbt och smidigt. 

Behöver du se din upplysning ofta?
Med tjänsten Kreditkollen får du obegränsad tillgång - Läs mer om Kreditkollen här.

Hämta Min Upplysning här

Få överblick över din privatekonomi

29
kr/styck

det här är min upplysning:

Din kreditupplysning

Ligg steget före och se vad andra ser om dig.

Har du en anmärkning?

Se i din kreditupplysning när den försvinner.

Har du frågor?

Kontakta UC Kundservice på 0771-20 22 77.

Hur funkar Min Upplysning?

Banker och andra kreditgivare tar ofta en kreditupplysning på dig när du vill låna pengar, handla på avbetalning eller hyra bostad. Med Min Upplysning kan du i förväg få kontroll på vad andra får veta om dig. Du får också en bra överblick över din privatekonomi och du ser bland annat:

 • Dina lån och krediter
 • Eventuella betalningsanmärkningar och när de försvinner
 • Inkomstuppgifter
 • Fastighetsinnehav
 • Senaste kreditupplysningar som är tagna på dig. En kreditupplysning tas exempelvis när du vill ta ett lån, vill handla på avbetalning, tecknar ett telefonabonnemang eller ansöker om ett kreditkort

Beställ Min Upplysning här.

Så här funkar Min Upplysning:

 • Se din egen kreditupplysning hos UC här på minUC.se. 
 • Du har tillgång till informationen i 72 timmar från tidpunkten för köpet.
 • Det kostar endast 29 kr.
 • Du loggar in på minUC.se med ditt BankID - läs mer om BankID här.

För dig som har behov av att se din upplysning ofta finns tjänsten Kreditkollen där du får obegränsad tillgång till din egen upplysning. Läs mer om Kreditkollen här.

Läs mer
+

Vad är en kreditupplysning?

Kreditupplysningar är till för att hjälpa banker, andra kreditgivare och företag att minska riskerna när de beviljar lån och krediter. Upplysningen innehåller både ekonomiska fakta och personliga uppgifter om dig. 

Informationen i en kreditupplysning är framförallt inriktad på ekonomiska förhållanden. Men där finns också personliga uppgifter som ditt civilstånd och din folkbokföringsadress. Din kreditupplysning innehåller också en förteckning över de krediter och lån som finns registrerade hos UC. Utöver total lånesumma ser du hur stora krediter du har, vilka kreditgivarna är och om du har krediter du inte utnyttjar. Dessutom ser du information om inkomster, fastighetsinnehav, betalningsanmärkningar och senaste kreditfrågor.
 
De flesta kreditgivare tar en upplysning varje gång du vill ansöka om ett lån eller handla på kredit, avbetalning eller mot faktura. Fastighetsägare tar ofta en upplysning när du vill hyra en bostad. Det är också vanligt att företag tar en upplysning när du söker ett jobb. 

Beställ Min Upplysning här.

Läs mer
+

Var kommer uppgifterna ifrån?

Våra källor håller högsta kvalitet och uppdateras i flera fall dagligen.

För att vi ska kunna täcka allt som rör dina personliga uppgifter och ekonomiska förhållanden hämtar vi fakta från många olika aktörer, till exempel: Skatteverket, banker, finansbolag, kontokortsföretag, Bolagsverket, Lantmäteriet, Kronofogden och Tingsrätten. 

Läs mer
+

Har du fått en betalningsanmärkning?

En skuld som inte betalas i tid kan leda till en betalningsanmärkning.

Har du en anmärkning syns det i Min Upplysning. Det här är viktigt att veta eftersom anmärkningen minskar möjligheten att få låna pengar, hyra bostad eller handla på avbetalning. Anmärkningen står kvar i 2-3 år. 

I Min Upplysning kan se exakt vilket datum din betalningsanmärkning försvinner. Beställ Min Upplysning här.

Läs mer
+
Läs mer

Kreditkollen

Koll på din privatekonomi

Nya Kreditkollen ger dig möjligheten att följa din kreditvärdighet och chansen att förbättra din privatekonomi. Sätt upp mål och utmana dig själv på ett helt nytt sätt!

Beställ och läs mer

              

Kreditkollen är ett verktyg för dig som vill ta kontroll över din privatekonomi. Kreditkollen består av två delar:

 1. Ditt Kreditbetyg - mäter din kreditvärdighet och är en perfekt hjälp om du vill förhandla ränta med banken eller följa hur din privatekonomi utvecklas.
 2. Din kreditupplysning  - ger dig en bra överblick över din privatekonomi. Du ser bland mycket annat dina eventuella betalningsanmärkningar och när de försvinner samt alla dina lån och krediter.

Beställ Kreditkollen här.

Läs mer

Lär dig om kreditupplysningar

Här kan du läsa om vad en kreditupplysning är, vad den innehåller och varför det är viktigt att hålla koll på din kreditupplysning!

Läs mer om kreditupplysningar för privatpersoner

Allt om betalningsanmärkning

Här kan du lära dig mer om betalninsganmärkning. Exempelvis får du reda på hur länge en betalningsanmärkning ligger kvar och vilka konsekvenser de kan leda till.

Läs om betalningsanmärkning här

 

Lär dig om Kreditvärdighet

Läs om hur du själv kan förbättra din kreditvärdighet, och vad det är.

Läs mer om kreditvärdighet här

UC ID-Skydd

89 kr/mån

Det är enkelt att kapa någons identitet. Med UC ID-Skydd minskar du risken och kan snabbt agera om någon försöker kapa din identitet. Blir du trots allt ID-kapad hjälper vi dig hela vägen.

Beställ och läs mer

Det är enkelt att kapa någons identitet. Många bedrägerier börjar med en adressändring eller att någon vittjar din brevlåda. Förövaren får kontroll över din post och sedan är det lätt att beställa kreditkort, teckna abonnemang, handla mot faktura eller ta lån i ditt namn.

Blir du utsatt för en ID-kapning är det viktigt att agera snabbt – då har du chans att begränsa eller till och med förhindra skadorna. Med UC ID-Skydd får du sms eller epost om någon till exempel ändrar din folkbokföringsadress eller försöker ta ett lån eller handla på kredit i ditt namn. Blir du trots allt utsatt för en ID-kapning hjälper vi dig - dygnet runt.

Beställ UC ID-Skydd här.

Läs mer

UC ID-Skydd Familj

199 kr/mån

Teckna UC ID-Skydd Familj för dig och upp till fyra familjemedlemmar.

De får varsitt kostnadsfritt ID-Skydd och du betalar endast 199 kr/mån för hela familjen. 

Beställ och läs mer

UC ID-Skydd Duo

139 kr/mån

Med UC ID-Skydd Duo kan både du och en vän eller någon du håller kär, känna er trygga. Med UC ID-Skydd duo sparar ni upp till 800 kr per år.

Dubbel trygghet är bättre trygghet!

Beställ och läs mer

Bedragare hämtade ut mobiltelefoner i Sofis namn

Sofi blev utsatt för ID-kapning under fyra månaders tid. Efter mycket frustration och arbete spärrade hon sitt personnummer hos UC för att få ett slut på problemet 

Läs Sofis berättelse
Laddar