Kreditupplysning på dig själv för 29 kr - Min Upplysning

Se dina lån och krediter, betalningsanmärkningar, inkomstuppgifter och tidigare upplysningar hos UC. Utan UC.

Det här är Min Upplysning

En kreditupplysning tas exempelvis när du vill ta ett lån, vill handla på avbetalning, tecknar ett telefonabonnemang eller ansöker om ett kreditkort. Med Min Upplysning får du tillgång till din egen kreditupplysning hos UC och kan se dina uppdaterade inkomstuppgifter snabbt och smidigt.

Banker och andra kreditgivare tar ofta en kreditupplysning på dig när du vill låna pengar, handla på avbetalning eller hyra bostad. Med Min Upplysning kan du i förväg få kontroll på vad andra får veta om dig. Du får också en bra överblick över din privatekonomi och du ser bland annat:

  • Dina lån och krediter
  • Eventuella betalningsanmärkningar och när de försvinner
  • Inkomstuppgifter
  • Fastighetsinnehav
  • Senaste kreditupplysningar som är tagna på dig

 

Behöver du se din upplysning ofta?

Med tjänsten Kreditkollen får du obegränsad tillgång till din kreditupplysning och kan följa din kreditutveckling över tid.

 

När tas det en kreditupplysning?

En kreditupplysning tas exempelvis när du vill ta ett lån, vill handla på avbetalning, tecknar ett telefonabonnemang eller ansöker om ett kreditkort. Beställ Min Upplysning här.

Min Upplysning

29
kr

Vad är en kreditupplysning?

Kreditupplysningar är till för att hjälpa banker, andra kreditgivare och företag att minska riskerna när de beviljar lån och krediter. Upplysningen innehåller både ekonomiska fakta och personliga uppgifter om dig.

Informationen i en kreditupplysning är framförallt inriktad på ekonomiska förhållanden. Men där finns också personliga uppgifter som ditt civilstånd och din folkbokföringsadress. Din kreditupplysning innehåller också en förteckning över de krediter och lån som finns registrerade hos UC. Utöver total lånesumma ser du hur stora krediter du har, vilka kreditgivarna är och om du har krediter du inte utnyttjar. Dessutom ser du information om inkomster, fastighetsinnehav, betalningsanmärkningar och senaste kreditfrågor.

De flesta kreditgivare tar en upplysning varje gång du vill ansöka om ett lån eller handla på kredit, avbetalning eller mot faktura. Fastighetsägare tar ofta en upplysning när du vill hyra en bostad. Det är också vanligt att företag tar en upplysning när du söker ett jobb. 

 

 

Var kommer uppgifterna ifrån?

Våra källor håller högsta kvalitet och uppdateras i flera fall dagligen.

För att vi ska kunna täcka allt som rör dina personliga uppgifter och ekonomiska förhållanden hämtar vi fakta från många olika aktörer, till exempel: Skatteverket, banker, finansbolag, kontokortsföretag, Bolagsverket, Lantmäteriet, Kronofogden och Tingsrätten.

 

Har du fått en betalningsanmärkning?

En skuld som inte betalas i tid kan leda till en betalningsanmärkning.

Har du en anmärkning syns det i Min Upplysning. Det här är viktigt att veta eftersom anmärkningen minskar möjligheten att få låna pengar, hyra bostad eller handla på avbetalning. Anmärkningen står kvar i 2-3 år. 

I Min Upplysning kan se exakt vilket datum din betalningsanmärkning försvinner.

 

Lär dig om kreditupplysningar

Här kan du läsa om vad en kreditupplysning är, vad den innehåller och varför det är viktigt att hålla koll på din kreditupplysning!

Läs mer om kreditupplysningar för privatpersoner

Allt om betalningsanmärkning

Här kan du lära dig mer om betalninsganmärkning. Exempelvis får du reda på hur länge en betalningsanmärkning ligger kvar och vilka konsekvenser de kan leda till.

Läs om betalningsanmärkning här

 

Lär dig om Kreditvärdighet

Läs om hur du själv kan förbättra din kreditvärdighet, och vad det är.

Läs mer om kreditvärdighet här

Hej👋
Vad kan jag hjälpa dig med?😊

Laddar
;