Vad är UC-Score?

UC-score, ditt kreditbetyg är ett mätvärde på din kreditvärdighet. UC har skapat en egen mätskala för att du på ett enkelt sätt ska kunna förstå och veta din kreditvärdighet. Ju högre score, desto bättre kreditvärdighet har du och desto lättare för dig att få lån eller bli beviljad krediter.

För att banker, låne- och kreditgivare ska vara säkra på att du har förmåga att betala tillbaka lån och krediter du ansöker om, gör de en kreditupplysning på dig. UC är ett av de största kreditupplysningsföretagen och gör många ekonomiska bedömningar för kreditinstitut och banker. Kreditupplysningen visar din kreditvärdighet, din betalningsförmåga och bygger på flera olika uppgifter som din inkomst, betalningsanmärkningar, befintliga lån och krediter och tidigare kreditförfrågningar gjorda på dig.

Sammantaget visar uppgifterna om du är att betrakta som en högrisk- eller lågriskkund för låne- och kreditgivarna. För dig är kreditvärdigheten viktigt eftersom den påverkar dina möjligheter att ta lån eller krediter och förhandla om bra villkor som till exempel bolåneränta med banken.

UC-score ger dig ekonomisk vägledning för din privatekonomi

Med UC-score får du bättre koll på din privatekonomi. UC har utvecklat en egen mätskala på kreditvärdighet, ett så kallat UC-score. Mätskalan går från 1-999. Ju högre score du har desto mer kreditvärdig är du vilket gör det lättare för dig att till exempel låna det belopp du vill, eller få bättre villkor och förhandlingsutrymme hos banken.

Förbättra din privatekonomi 

Du kan alltid förbättra din privatekonomi så att du kan förverkliga dina drömmar. Kanske innebär drömmen för dig att resa, köpa bostad, köpa bil eller renovera din bostad.

I UCs tjänst Kreditkollen får du reda på ditt UC-score och du kan också utmana dig själv genom att sätta upp mål för att på sikt uppnå en stabilare privatekonomi. Det kan exempelvis vara att betala av en kredit eller att inte ta några nya krediter. Du får även tips och råd för att på andra sätt förbättra din privatekonomi, eller helt enkelt bara få bättre koll på din ekonomiska situation.

Mer läsning för dig

10 tips för en bättre ekonomi 

Så sparar du pengar i vardagen

Så förhandlar du med banken

Alla artiklar inom privatekonomi

 

Kreditkollen

Med Kreditkollen kan du följa ditt UC-Score och se hur din kreditvärdighet utvecklas över tid. Du kan anta mål och utmaningar och får obegränsad tillgång till din Upplysning.

Laddar