Vad är UC-Score?

UC-Score är en mätskala mellan 1 och 999 som används i tjänsten Kreditkollen. Det är en spegling av din UC Riskprognos men med en omvänd skala – där du vill uppnå ett så högt tal som möjligt! Med Kreditkollen kan du följa ditt UC-Score och se hur din privatekonomi utvecklas.

Följ ditt UC-Score

Med tjänsten Kreditkollen kan du följa ditt UC-Score och se hur din kreditvärdighet utvecklas över tid. Du kan även utmana dig själv genom att anta mål och utmaningar. Det kan till exempel vara att betala av ett lån eller att inte ta några nya krediter.

Vad är UC-Score?

I Kreditkollen är det ditt UC-Score du följer. Ditt UC-Score är baserat på din UC Riskprognos (eller kreditscore som det även kallas). Det är ett mått på din kreditvärdighet – och påverkar dina förutsättningar att bli beviljad lån och krediter.

Mätskalan i UC-Score går från 1 till 999 där höga tal visar på god kreditvärdighet. Det är alltså en omvänd mätskala jämfört med UC Riskprognos, där låga procenttal visar på god kreditvärdighet.

  UC-Score
Utmärkt 745-999
Mycket bra 635-744
Bra 559-634
Mindre bra 455-558
Svag 1-454


UC-Score används endast i tjänsten Kreditkollen, för att enkelt kunna följa förändring över tid, medan UC Riskprognos är en del av det beslutsunderlag som banker och andra kreditgivare ofta tittar på när du ansöker om lån eller krediter.

Om du vänder dig till din bank för att förhandla om ett lån, är det alltså din UC Riskprognos du kan använda som underlag i diskussionen.

Både UC Riskprognos och UC-Score grundar sig i den information som syns i din kreditupplysning. Därför ger tjänsten Kreditkollen dig även fri tillgång till din upplysning. Din UC Riskprognos och din kreditupplysning hittar du under “Rapport” i Kreditkollen.

Förbättra din privatekonomi 

Vi har tagit fram mätskalan UC-Score som en del av Kreditkollen för att uppmuntra till en långsiktigt hållbar privatekonomi. Vår förhoppning är att du som använder Kreditkollen känner att du kan ta kontroll över din privatekonomi genom att följa utvecklingen av ditt UC-Score, och genom en enkel och tydlig översikt över dina lån och krediter.

Det ska vara kul att se hur ens privatekonomi utvecklas till det bättre. Därför visas ditt UC-Score i ett punktdiagram som uppdateras månadsvis. Den underliggande information som påverkar din kreditvärdighet och ditt UC-Score uppdateras kontinuerligt. Uppgifterna uppdateras olika ofta, vissa varje dag, andra månadsvis. För att se frekvensen kan du läsa mer här.

Kreditkollen är en abonnemangstjänst fri från bindningstid och uppsägningstid. Under hösten 2020 genomför vi en omfattande förbättring av Kreditkollen och vi lägger även till nya funktioner i tjänsten.

Kreditkollen

Ingen bindningstid!

49
kr/mån
Laddar