Information

UCs databas har uppdaterats med 4 123 602 personers inkomstuppgifter. I tjänsterna Kreditkollen och Min Upplysning kan du se din taxerade inkomst. Se mer information.

Inloggning med BankID på minUC.se


Inloggning med BankID på minUC.se

För att komma åt tjänsterna på minUC.se krävs BankID. Fördelarna är många; du som kund slipper hålla reda på ytterligare ett lösenord samtidigt som det är väldigt enkelt att logga in och då inte minst från din mobiltelefon. Men framförallt är BankID idag det säkraste sättet att logga in till tjänster på Internet.

BankID används exempelvis av de flesta stora banker, av Försäkringskassan, CSN, Skatteverket och flera andra stora företag och myndigheter. 

Att använda BankID är kostnadsfritt.

Vad är BankID?

BankID är en e-legitimation som du använder när du behöver styrka din identitet på internet. Det finns tre olika typer - BankID på fil, BankID på kort och Mobilt BankID. Du beställer ditt BankID hos din internetbank. Du behöver också installera BankID säkerhetsprogram på din dator, alternativt som app i din mobiltelefon för att BankID ska fungera. Ditt BankID är personligt, det är bara du som ska använda det.

Hur beställer jag BankID?

Du beställer BankID hos din bank. För att beställa ett BankID måste du ha ett svenskt personnummer. Det finns även krav som de olika bankerna ställer upp, t.ex. en nedre åldersgräns och att man är folkbokförd i Sverige. Exakt hur du beställer ett BankID skiljer sig åt mellan olika banker, men i många fall kan du själv logga in på din Internetbank och beställa BankID direkt. Du kan läsa mer om hur det fungerar på just din bank på bankens hemsida, eller kontakta bankens kundtjänst.

Laddar