Hur fungerar bevakningsdelen i UCs ID-skydd?

 

UC ID-Skydd ger dig möjlighet att agera snabbt vid en ID-kapning genom att du får ett sms eller e-post när en uppgift i din kreditupplysning hos UC ändras.

För att kunna begränsa omfattningen av en ID-kapning är tidsfaktorn mycket viktig, därför aviserar vi dig i realtid när en kreditupplysning tas via UC, alltså samma ögonblick som frågan ställs.

Bevakningsdelen i ID-skyddet är kopplad till offentliga register som till exempel Skatteverket, samt till kreditupplysningar tagna hos UC. Majoriteten av alla kreditupplysningar som sker på privatpersoner tas genom UC.

Läs mer och teckna UC ID-skydd idag

Följande händelser kan kopplas till signaler om en eventuell ID-kapning och aviseras därför i UC ID-Skydd:

Händelser som rör din ekonomi
Konkursansökan Du själv, staten eller någon annan har ansökt om att försätta dig i konkurs.
Försatt i konkurs
Du är försatt i konkurs av domstol.
Utmätningsförsök Kronofogden har försökt att driva in skulden, men det fanns inte tillräckligt med tillgångar för att täcka skulden.
Missbrukat bankkonto Missbrukat bankkonto är ett checkkonto eller personkonto som avslutats av banken på grund av missbruk. Inrapporterat till UC av banken.
Misskött kredit
Misskött kredit inrapporteras till UC då krediten i sin helhet är förfallen och förfallodagen har passerats utan att skulden har betalats.
Betalningsföreläggande utslag
Kronofogden har fastställt att din skuld får utmätas.
Missbrukat kontokort Missbruk av kontokredit. En kredit kopplat till ett kontokort har avslutats av kontokortsföretaget på grund av missbruk. Inrapporterat till UC av banker och finansbolag.
Konkursförvaltare utsedd Du har försatts i konkurs och i varje konkurs finns en konkursförvaltare, utsedd av tingsrätten. 
Konkursförvaltare telefonnummer Telefonnummer till konkursförvaltare utsedd av tingsrätten.
Förändring av skuldsaldo Skuld till privata/enskilda fordringsägare som finns registrerat hos Kronofogden har minskat, upphört eller ökat.
Nytt skuldsaldo hos kronofodgemyndigheten Du har fått en ny skuld registrerad hos Kronofogden.
Förvaltare utsedd En förvaltare har utsetts till dig.  
Händelser som rör dig som person
Äktenskapsförord Det har tillkommit ett nytt eller skett en förändring i ditt äktenskapsförord.
Bytt personnummer Du har bytt personnummer.  
Civilståndsändring Ditt civilstånd har ändrats, tex vid giftermål, skilsmässa eller då make/maka avlidit.
Personuppgift skyddad Du har av skatteverket erhållit skyddad personuppgift.
Namnändring Du har bytt för- eller efternamn.
Ändrat fastighetsinnehav Ditt innehav av fastigheter har förändrats.
Adressändring Du har bytt folkbokföringsadress.
Tredskodom Domstolen har meddelat en så kallad tredskodom, vilket kan ske om du har uteblivit från domstolen eller om du inte svarat på domstolens skrivelser.
Händelser som rör kreditupplysningar
Försök till fråga Någon har försökt beställa en kreditupplysning på dig men på grund av att du har en aktiv spärr kan upplysningar inte lämnas ut.  
Ny fråga hos UC Det har tagits en kreditupplysning på dig.

 

Trygghet med UC ID-Skydd

89 kr/mån

Det är enkelt att kapa någons identitet. Med UC ID-Skydd minskar du risken och kan snabbt agera om någon försöker kapa din identitet. Blir du trots allt ID-kapad hjälper vi dig hela vägen.

Beställ och läs mer

Det är enkelt att kapa någons identitet. Många bedrägerier börjar med en adressändring eller att någon vittjar din brevlåda. Förövaren får kontroll över din post och sedan är det lätt att beställa kreditkort, teckna abonnemang, handla mot faktura eller ta lån i ditt namn.

Blir du utsatt för en ID-kapning är det viktigt att agera snabbt – då har du chans att begränsa eller till och med förhindra skadorna. Med UC ID-Skydd får du sms eller epost om någon till exempel ändrar din folkbokföringsadress eller försöker ta ett lån eller handla på kredit i ditt namn. Blir du trots allt utsatt för en ID-kapning hjälper vi dig - dygnet runt.

Beställ UC ID-Skydd här.

Läs mer

UC ID-Skydd Duo

139 kr/mån

Med UC ID-Skydd Duo kan både du och en vän eller någon du håller kär, känna er trygga. Med UC ID-Skydd duo sparar ni upp till 800 kr per år.

Dubbel trygghet är bättre trygghet!

Beställ och läs mer

Hej👋
Vad kan jag hjälpa dig med?😊

Laddar
;