UC ID-Skydd för hela familjen

 

ID-Skydd för hela familjen

Med UC ID-Skydd meddelar vi dig direkt när din kreditupplysning hos UC ändras. Blir du ID-kapad hjälper vi dig dygnet runt via vår assistans och ger dig en försäkring mot eventuellt kvarstående skuld!

Med UC ID-Skydd Familj så skyddar du hela familjen eller dina vänner. ID-Skyddet gäller för upp till 5 personer och du bjuder själv in de som ska ta del av skyddet.

Med UC ID-Skydd familj får du:

  Onlinebevakning på öppna nätet och darknet

bullet-arrow-orange.png  SMS/ E-post när en kreditupplysning tas hos UC eller ändras 

bullet-arrow-orange.png  Telefonassistans  och hjälp om du drabbas - dygnet runt

bullet-arrow-orange.png  Försäkring mot kvarstående skuld

bullet-arrow-orange.png  Rättsskyddsförsäkring

  Upp till 5 personer med UC ID-Skydd

 

UC ID-Skydd Familj

Skydd för upp till 5 personer. Vinterkampanj - tidsbegränsat erbjudande!

159
kr/mån

Detta ingår i UC ID-Skydd

UC Bevakning

Med UC bevakning får du sms eller epost direkt när en kreditupplysning görs via UC i ditt namn. Ändras andra uppgifter i din kreditupplysning får du reda på det inom 24 timmar. Du skaffar dig full kontroll och får möjlighet att snabbt agera. Exempel på händelser där du får en notis: 

 • En kreditupplysning har tagits på dig
 • Missbrukat bankkonto
 • Registrerad folkbokföringsadress
 • En förvaltare har utsetts

Se hela listan på vad vi aviserar här!

Onlinebevakning 

Registrera dina personliga uppgifter i tjänsten, så bevakas de dygnet runt såväl på det öppna nätet som på deep webb och darknet. Hittas dina personuppgifter får du notis om det och en rekommendation på åtgärd för att minska risken för en ID-kapning. Du kan lägga in:

 • Personnummer
 • Kontokortsnummer
 • Kreditkortsnummer
 • E-postadress

Läs mer om Onlinebevakning här!

Assistans

Om du misstänker att du blivit ID-kapad kan du ringa oss dygnet runt. Genom att lämna en fullmakt får du snabbt hjälp att bland annat kartläggning av omfattningen, bestrida fakturor, bedrägerispärr och ta bort orättmätiga anmärkningar. 

Försäkring

ID-stöld hänger ofta ihop med ekonomiska bedrägerier. Därför ingår två försäkringar i UC ID-Skydd, en för kvarstående skuld upp till 200.000 kr och en för rättstvister med ersättningar upp till 500.000 kr för att täcka eventuella rättskostnader och kvarstående skulder.

Vad är ID-kapning?

 

Kreditbedrägerier och identitetskapningar ökar i snabb takt. Allt vanligare är att personer krävs på betalning för varor och tjänster de inte köpt. Med UC ID-Skydd ser du snabbt om du är drabbad och vi hjälper dig om din identitet blir kapad.

Med ID-kapning eller ID-stöld menas olovlig användning av annan persons identitet. Det vill säga någon annan använder din identitet för att ingå ekonomiska avtal och göra obehöriga köp i ditt namn. Det kan röra sig om att bedragaren kapar din identitet för att:

 • Ta krediter och lån
 • Teckna telefonabonnemang
 • Beställa varor och tjänster mot faktura

 

Att kapa någons identitet är enkelt

Många bedrägerier börjar till exempel med en adressändring eller att någon tömmer din brevlåda. Förövaren får då kontroll över din post och sedan är det lätt att beställa kreditkort, teckna teleabonnemang, handla mot faktura eller ta sms-lån i ditt namn. Att identiteter kapas över internet är också vanligt. På bara några dagar kan en bedragare göra av med hundratusentals kronor, utan att du märker någonting.

 

Lär dig mer om olika typer av ID-stölder

Hej👋
Vad kan jag hjälpa dig med?😊

Laddar
;