UC ID-Skydd för hela familjen

Med UC ID-Skydd Familj så bevakar vi upp till 5 personer, vi ger också alla en assistans dygnet runt samt en försäkring som täcker kostnaderna om olyckan skulle vara framme. Skaffa ID-Skydd för hela familjen.

ID-Skydd för hela familjen

Med UC ID-Skydd meddelar vi dig direkt när din kreditupplysning hos UC ändras. Blir du ID-kapad hjälper vi dig dygnet runt via vår assistans och ger dig en försäkring mot eventuellt kvarstående skuld!

Med UC ID-Skydd Familj så skyddar du hela familjen eller dina vänner. ID-Skyddet gäller för upp till 5 personer och du bjuder själv in de som ska ta del av skyddet.

Med UC ID-Skydd får du:

 Sms och e-post om dina uppgifter hos UC ändras

 Telefonassistans  och hjälp om du drabbas - dygnet runt

 Försäkring mot kvarstående skuld

✔ Rättsskyddsförsäkring

UC ID-Skydd Familj

Skydd för upp till 5 personer

199
kr/mån

Detta ingår i UC ID-Skydd

Bevakning

Med vår bevakningstjänst får du ett sms eller epost direkt när en kreditupplysning görs via UC i ditt namn. Ändras andra uppgifter i din kreditupplysning får du reda på det inom 24 timmar. Du skaffar dig full kontroll och får möjlighet att snabbt agera. Läs mer om när du får aviseringar här!

Assistans

Om du misstänker att du blivit ID-kapad kan du ringa oss dygnet runt. Genom att lämna en fullmakt får du snabbt hjälp att bland annat kartläggning av omfattningen, bestrida fakturor, bedrägerispärr och ta bort orättmätiga anmärkningar.

Försäkring

ID-stöld hänger ofta ihop med ekonomiska bedrägerier. Därför ingår två försäkringar i UC ID-Skydd, en för kvarstående skuld och en för rättstvister med ersättningar upp till 500.000 kr för att täcka eventuella rättskostnader och kvarstående skulder.

Vad är ID-kapning?

Kreditbedrägerier och identitetskapningar ökar i snabb takt. Varje år sker det över 120 000 ID-kapningar i Sverige*. Allt vanligare är att personer krävs på betalning för varor och tjänster de inte köpt. Med UC ID-Skydd ser du snabbt om du är drabbad och vi hjälper dig om din identitet blir kapad.

Med ID-kapning eller ID-stöld menas olovlig användning av annan persons identitet. Det vill säga någon annan använder din identitet för att ingå ekonomiska avtal och göra obehöriga köp i ditt namn. Det kan röra sig om att bedragaren kapar din identitet för att:

  • Ta krediter och lån
  • Teckna telefonabonnemang
  • Beställa varor och tjänster mot faktura

Det är enkelt att kapa någons identitet
Många bedrägerier börjar med en adressändring eller att någon vittjar din brevlåda. Förövaren får kontroll över din post och sedan är det lätt att i ditt namn beställa kreditkort, teckna teleabonnemang, handla mot faktura eller ta sms-lån. Att identiteter kapas över internet är också vanligt. På bara några dagar kan en bedragare göra av med hundratusentals kronor, utan att du märker någonting.

*Källa: Polisen

Lär dig mer om olika typer av ID-stölder

Tips på hur du kan skydda dig mot ID-kapning

Laddar