Grattis!

Fram till dagen du fyller 21 får du Kreditkollen helt utan kostnad!

Kreditkollen

För dig som vill ha kontroll över din privatekonomi.

Med Kreditkollen kan du följa ditt UC-Score och se hur din kreditvärdighet utvecklas över tid. Du kan anta mål och utmaningar och får obegränsad tillgång till din Upplysning.

✓ Följ ditt UC-Score och se hur din kreditvärdighet utvecklas

✓ Sätt upp sparmål och följ vägen mot dina drömmar

✓ Obegränsad tillgång till din kreditupplysning

Kreditkollen utan kostnad

0
kr/mån

Vad är Kreditkollen?

Kreditkollen är ett verktyg där du kan se din kreditvärdighet. Vi kallar kreditvärdigheten för UC-Score. Din kreditvärdighet talar om för till exempel banker och företag hur stor möjlighet du har att betala tillbaka det lån du sökt eller beloppet på fakturan om du handlar via internet. Ju högre kreditvärdighet du har, desto större är chansen att du kommer att få beviljat det där bostadslånet till lägenheten du drömmer om. När någon tar en kreditupplysning på dig ser de även ifall du har några betalningsanmärkningar. Om du har betalningsanmärkningar kan det betyda att du inte blir beviljad lånet, tillåts betala på faktura hos ett visst företag eller skriva på avtalet på hyreslägenheten eftersom att företag blir rädd för att du inte kommer att kunna betala tillbaka det du är skyldig.

Med Kreditkollen kan du se ditt UC-Score och arbeta med att hela tiden förbättra det! Har du ett bra UC-Score har du en bra kreditvärdighet och en större chans att nå ditt mål! För att beräkna ditt UC-Score tar vi flera faktorer i beaktning. Bland annat tittar vi på:

  • Vilka lån du har idag och hur stora de är
  • Betalningsanmärkningar
  • Hur många kreditupplysningar som tagits senaste året
  • Din taxerade inkomst (vad du har deklarerat till skatteverket)

Kostnadsfritt för dig mellan 18- 21 år

För att du ska kunna få en bättre koll på din privatekonomi bjuder vi på Kreditkollen fram till den dag som du fyller 21!

Har du redan fyllt 21? Då kan du läsa mer tjänsten och skaffa Kreditkollen på den här sidan

Därför är ditt UC-Score viktigt

UC-Score i Kreditkollen går från 0-999. Ju bättre ditt UC-Score (kreditvärdighet) är, desto bättre är din betalningsförmåga vilket ger dig större möjligheter att handla på kredit, köpa varor eller tjänster på avbetalning, eller få bra villkor för dina lån.

Med Kreditkollen får du dessutom tips och råd för att på olika sätt lyckas förbättra din privatekonomi.

Detta får du med Kreditkollen

UC-Score

Säger kreditvärdighet 0.3 dig något? Nej, kanske inte. Därför har vi gjort om det till något mer lättförståligt med en skala från 1-999, där 999 är det bästa och 1 det sämsta. Vi kallar det UC-Score och det är dit vi vill att du ska nå!

Skapa sparmål

Drömmar är lättare att nå när man satt upp konkreta mål. Vill du spara till en semesterresa, kontantinsats eller till en buffert? Sätt upp sparmål i Kreditkollen och följ vägen fram till dina drömmar!

Se din Upplysning

Ibland kan det vara bra att kolla sin upplysningskopia för att få koll på sin privatekonomi. Du kan bland annat se senaste ställda kreditfrågorna i ditt namn, dina lån och krediter samt eventuella anmärkningar.

Följ oss på Instagram

 

Följ oss på Instagram för tips och råd om privatekonomi! Bland annat får du Linneas grymma tips, råd och förklaringar kring vad olika ekonomiska begrepp betyder. 

Här har vi samlat lite tips i vardagen

10 spartips i vardagen

Många bäckar små kan sluta upp i stora belopp. Det gäller både för sparande och slösande. Här får du några enkla tips på hur du kan spara pengar i vardagen!

10 tips för en bättre ekonomi

Tar pengarna slut lite för snabbt varje månad? Eller vill du bara få smarta tips på hur du kan förbättra din ekonomi och kreditvärdighet? Här har vi samlat några bra tips!

Ta aldrig onödiga krediter

Det är lätt att lockas av snabba pengar via ett sms-lån eller ett så kallat blancolån, ett lån utan säkerhet som ofta erbjuder snabba pengar till höga räntor. Här följer några korta råd från oss!

Vad är UC-Score?

Ditt kreditbetyg är ett mätvärde på din kreditvärdighet. UC har skapat en egen mätskala för att du på ett enkelt sätt ska kunna förstå och veta din kreditvärdighet. Ju högre score, desto lättare för dig att få lån eller bli beviljad krediter.

Hej👋
Vad kan jag hjälpa dig med?😊

Laddar
;