Min Upplysning - ditt privatekonomiska CV

Din kreditupplysning — ditt privatekonomiska CV

Ju mer detaljer du vet om din kreditupplysning, desto mer kan du själv öka förutsättningarna för att få bra lån och krediter. Kreditupplysningen är dessutom färskvara. Därför är det klokt att kolla din kreditupplysning då och då.
Ligg steget före dem du gör affärer med.
Banker och andra kreditgivare tar ofta en kreditupplysning på dig när du vill låna pengar, handla på avbetalning eller hyra bostad. Med Min Upplysning kan du i förväg få kontroll på vad andra får veta om dig.
 
Du får extra detaljerad information.
Min Upplysning ger dig mer fakta än ett registerutdrag eller brevkopian du får då en kreditupplysning tas på dig. Utöver total lånesumma ser du hur stora krediter du har, vilka kreditgivarna är och om du har krediter du inte utnyttjar. Dessutom ser du detaljer om inkomster, fastighetsinnehav, betalningsanmärkningar och senaste kreditfrågor.
Beställ Min Upplysning
Har du fått en betalningsanmärkning?
En skuld som inte betalas i tid kan leda till betalningsanmärkning. Har du en anmärkning syns det i Min Upplysning. Det här är viktigt att veta eftersom anmärkningen minskar möjligheten att få låna pengar, hyra bostad eller handla på avbetalning. Anmärkningen står kvar i 2-3 år. Vill du se exakt när din anmärkning försvinner?

Glöm inte att ta bort outnyttjade krediter.
Kreditlöften som inte används kan sänka din kreditvärdighet. Om du inte behöver krediten, eller om du betalat ner den till noll, så ta bort den genom att kontakta kreditgivaren.
 
Så här fungerar Min Upplysning.

  • Se din kreditupplysning gratis en gång per 12 månader.
  • Du har tillgång till informationen i två dygn.
  • Vill du se den oftare betalar du 95 kr per gång.
Facebook
UC
Våra ägare:
SEB
Handelsbanken
Swedbank
Nordea
Danske Bank
Länsförsäkringar