Så blev han av med 34 betalningsanmärkningar

Artiklar & Kunskap

För två år sedan hade han 400 000 kronor i skulder och 34 betalningsanmärkningar. Idag är han skuldfri med hjälp av hårt arbete, och tjänsten Kreditkollen. – Jag är jättenöjd. Nu har jag stenkoll på min ekonomi. Det är även en extra morot att se mitt UC-score sakta men säkert bli bättre, säger Stefan.

Det är ingen hemlighet att de flesta svenskar inte vill prata om sin privatekonomi utanför hemmets fyra väggar. Det är även många som skäms över att de har skulder. Stefan, som egentligen heter något annat, fick kontroll över sin ekonomi med hjälp av tjänsten Kreditkollen. Han tycker att det är viktigt att lyfta fram tjänsten för att inspirera andra att ta tag i sina skulder – och få koll på sin ekonomi.

– Jag hade en stökig ungdom och drog på mig massor av skulder. För två år sedan bestämde jag mig för att ta tag i dem på riktigt. Jag arbetade 16 till 18 timmar om dagen och var bara ledig en halv dag i veckan. Efter ett år var nästan alla skulder borta, säger han.

Hade inte stenkoll på sin ekonomi

Stefan berättar att det var värt allt hårt arbete, men samtidigt kände han att han inte hade stenkoll på sin ekonomi. Av en slump såg han en annons för Kreditkollen på sociala medier.

– Jag ville ha koll på när mina betalningsanmärkningar skulle försvinna och hur mitt UC-score såg ut. När jag skaffade Kreditkollen hade jag ett score på 79. Nu har jag 0,6. Det bästa man kan ha är 0,1, säger han stolt.

”En stress att ha skulder”

Att få koll på ditt UC-score är viktigt eftersom det har betydelse för vilka belopp du kan beviljas lån för, eller vilken ränta du får. Du kan också se din taxerade inkomst i Kreditkollen. Efter ett år med Kreditkollen kan Stefan äntligen deklarera sig själv som skuldfri.

– Jag hade 34 betalningsanmärkningar när jag började använda Kreditkollen. Idag har jag noll. Det är vansinnigt skönt. Det är en stress att ha skulder. Det påverkar hela ens vardag även fast man inte vill erkänna det, säger han.

Vill börja spara

Stefan berättar att nästa steg i hans ekonomiska resa är att börja spara. I Kreditkollen har han fått massor av råd kring ämnet, men även andra smarta tips om allt som rör bolån till hur man förbättrar sitt UC-score.

– Jag är jättenöjd. Kreditkollen är enkel att använda. Det är ett roligt sätt att hålla koll på allt som rör ens ekonomi. Nu vill jag spara regelbundet inför pensionen, men även inför ett eventuellt husköp i framtiden, säger han.

Laddar