Ut i julhandeln?

Trygga tips inför julhandeln

Visst älskar vi julhandeln. Mycket folk, stressigt och fullt på alla kaféer. Men ändå är det så mysigt! Vad finns det då du kan tänka på ute i julhandeln för att minska risken för att någon ska kunna kapa din identitet? Läs vår lista över bra saker att tänka på!

1. Säg inte ditt personnummer högt i butiken

Personummer är en offentlig handling, vilket gör att vem som helst kan ta reda på någons personnummer relativt lätt. Ofta säger man dock att det är tillfället som gör tjuven. Så vårt tips till dig som står i en butik och ska handla en julklapp men också vill ha bonuspoäng i din favoritbutik borde lämna över ditt körkort (eller ID-kort) till kassörskan, snarare än att säga det. På så sätt kan du minska risken för att någon kan snappa upp personnumret i kön.

2. Håll koll på din plånbok

Ficktjuvar finns det tyvärr gott om, speciellt under juletider. Men vad många inte vet är att det ofta inte är kontanter tjuvarna vill åt, utan kontokort och identitethandlingar, såsom körkort. Med någons ID-handling kan man idag göra mycket. Så håll uppsikt över din väska och plånbok så gott det går, så blir julshoppingen en trevlig upplevelse!

3. Om du drabbas av en id-kapning

Med UC ID-skydd får du möjligheten att agera snabbt vid en ID-kapning och därmed begränsa eller till och med förhindra eventuella skador. När någon uppgift i din kreditupplysning ändras får du ett sms eller ett mail med information, vilket gör att du snabbt kan agera, oavsett var du befinner dig i världen.

Skulle du trots detta bli utsatt för en ID-kapning finns det hjälp att få, dygnet runt, via telefonassistans och på minuc.se. Dessutom ingår en försäkring mot eventuella kvarstående skulder upp till 100 000 kronor efter en ID-kapning.

Beställ UC ID-Skydd

89 kr/månad

Vi bevakar ditt personnummer och hjälper dig hela vägen vid en ID-kapning.

Fler tips för dig

Tips inför vinterresan

Trygghet med UC ID-Skydd

Med UC ID-Skydd kan du känna dig trygg! Vi bevakar och meddelar om någon tar en upplysning i ditt namn eller om någon uppgift skulle ändras. Skulle du bli utsatt för ID-kapning så hjälper vi dig via vår assistans - dygnet runt och ger dig försäkring som täcker eventuellt kvarstående skuld.

ID-Skydd för hela familjen

Med UC ID-Skydd Familj så skyddar du upp till fem personer. Bjud själv in de som du tycker behöver en extra trygghet i vardagen. Skaffa ID-Skydd för hela familjen!

ID-Skydd för två

Med UC ID-Skydd Duo så skyddar du inte bara dig själv utan någon mer som du tycker om. Bjud själv in en person som du känner behöver skydda sin identitet.

Hej👋
Vad kan jag hjälpa dig med?😊

Laddar
;