Bortrest över jul?

4 trygga tips inför julresan

Julen är den högtid då många av oss åker bort, kanske för lite härlig skidåkning eller till den i familjen som i år fått lotten på sig att ta emot hela tjocka släkten. Och visst är det skönt att slippa ordna allt inför jul? Men om du ska åka iväg så finns det vissa saker du bör tänka på om du vill minska risken för påhälsning, något som tyvärr är väldigt vanligt under julhelgen. Så ta del av vår lista för en tryggare jul borta från hemmet.

1. Lås din profil i sociala medier

Sociala medier går på högvarv under julen, med foton på familjen och självklart Janssons frestelse. Men om du har en öppen profil på till exempel Instagram så borde du inte skylta med att du är bortrest. Det bästa sättet är att låsa din profil så endast dina vänner ser dina inlägg.

2. Verkar det som att det ska snöa när du är bortrest?

En oskottad uppfart är ett tydligt tecken på att du är bortrest, så om du har möjlighet, be din granne skotta uppfarten så ser det ut som att du är hemma.

3. Använd timers på lampor och ljusstakar

Detta har du säkert tänkt på, men om inte så är timers på lampor och ljusstakar perfekt för att få det att se ut som att du är hemma.

4. Sätt lås på din brevlåda

Detta borde du göra oavsett om du ska resa bort eller inte. Sätt ett lås på din brevlåda så att endast du får tillgång till din post. Ett vanligt sätt för bedragare som kapat någons identitet är nämligen att beställa saker i ditt namn och sedan gå och fiska upp avi:n från din brevlåda. Ett lås gör det i alla fall lite svårare att lyckas med detta! 

Beställ UC ID-Skydd

89 kr/månad

Vi bevakar ditt personnummer och hjälper dig hela vägen vid en ID-kapning.

Fler tips för dig

Tips inför julhandeln

Trygghet med UC ID-Skydd

Med UC ID-Skydd kan du känna dig trygg! Vi bevakar och meddelar om någon tar en upplysning i ditt namn eller om någon uppgift skulle ändras. Skulle du bli utsatt för ID-kapning så hjälper vi dig via vår assistans - dygnet runt och ger dig försäkring som täcker eventuellt kvarstående skuld.

ID-Skydd för hela familjen

Med UC ID-Skydd Familj så skyddar du upp till fem personer. Bjud själv in de som du tycker behöver en extra trygghet i vardagen. Skaffa ID-Skydd för hela familjen!

ID-Skydd för två

Med UC ID-Skydd Duo så skyddar du inte bara dig själv utan någon mer som du tycker om. Bjud själv in en person som du känner behöver skydda sin identitet.

Hej👋
Vad kan jag hjälpa dig med?😊

Laddar
;