Mitt Kreditbetyg

Få tillgång till din egen kreditvärdighet i en vecka.  

När du ansöker om ett lån tittar banken bland annat på din kreditvärdighet. En bra kreditvärdighet kan ge dig en lägre ränta.

Tjänsten Mitt Kreditbetyg mäter din kreditvärdighet och fungerar som en temperaturmätare på din privatekonomi.

Tips!
Visa upp ditt kreditbetyg när du förhandlar ränta med banken!

Beställ Mitt Kreditbetyg här

Mitt Kreditbetyg visar din kreditvärdighet

99
kr/gång

Det här är Mitt kreditbetyg:

Hur kreditvärdig är du?

Ta kontroll över din privatekonomi.

Förhandla med banken

Skaffa bra argument till sänkt ränta.

Har du frågor?

Kontakta UC Kundservice på 0771-20 22 77.

Hur funkar Mitt Kreditbetyg?

Mitt Kreditbetyg mäter din kreditvärdighet och är en perfekt hjälp om du vill förhandla ränta med banken eller ta kontroll över din privatekonomi.

Din kreditvärdighet är något banken lägger stor vikt vid när de sätter ränta och andra villkor för dina lån. Har du en hög kreditvärdighet är chanserna goda till lägre ränta på dina lån. Känner du till din egen kreditvärdighet är det ett handfast och tydligt verktyg du kan använda i dina räntediskussioner med banken. 

Beställ Mitt Kreditbetyg här.

Mitt Kreditbetyg visar din kreditvärdighet, alltså din förmåga att betala räkningar och undvika betalningsanmärkningar. När du vill ta ett lån eller handla på avbetalning utgår kreditgivare både från ditt betyg och egna policyregler då de bestämmer belopp och villkor.

Mitt Kreditbetyg är också en perfekt hjälp om du vill ta kontroll över din privatekonomi. Du ser snabbt hur kreditbetyget ändras när din ekonomi ändras och du får ett mått på hur kreditvärdig du är. Dessutom är det spännande att följa vad som händer med din kreditvärdighet om du t.ex avslutar krediter eller tar ett nytt bolån.

Så här funkar Mitt Kreditbetyg:

 • Du köper Mitt Kreditbetyg för 99 kr per gång, du får tillgång till tjänsten i en vecka.
 • Kreditbetyget finns även som abonnemang. 
 • Du kan även se vad som påverkar ditt kreditbetyg och hur du kan förbättra det.
 • Mitt Kreditbetyg uppdateras varje dag.
 • Du ser ditt aktuella kreditbetyg hos UC genom att logga in här på minUC.se.
 • Du loggar in på minUC.se med ditt BankID. Läs mer om BankID här.

Mitt Kreditbetyg är ett handfast verktyg när du t.ex vill förhandla om räntan.

Läs mer
+

Varför behöver jag ha koll på min kreditvärdighet?

När banken och andra kreditgivare behandlar din låneansökan utgår de ofta från vilket kreditbetyg du har. Ditt kreditbetyg har betydelse för vilket lånebelopp du beviljas och till vilka villkor. Ditt kreditbetyg indikerar också om det finns möjlighet att förhandla om räntan på befintliga lån. 

Ditt kreditbetyg kan även ha betydelse när du vill handla på avbetalning eller mot faktura. Ofta kompletteras ditt kreditbetyg med bankens egna policyregler för bedömning av krediter och lån. Med tjänsten Mitt Kreditbetyg kan du själv kolla din kreditvärdighet och därmed öka dina möjligheter att förhandla om räntan med banken.

Mitt Kreditbetyg kan du använda för att:

 • Hålla koll på din kreditvärdighet.
 • Förhandla villkor för lån och krediter.
 • Visa din kreditvärdighet för andra till exempel när du ska hyra bostad, köpa varor eller tjänster på avbetalning eller söka jobb.

Beställ Mitt Kreditbetyg här.

För dig med starkt kreditbetyg

Ju bättre din kreditvärdighet är desto större är din betalningsförmåga, och desto större möjligheter har du att handla på kredit, köpa varor eller tjänster på avbetalning eller få bra villkor för nya eller omförhandlade lån.
 
För dig med svagt kreditbetyg
Om du planerar att köpa bostad eller göra någon annan investering som kräver att du lånar pengar, eller behöver handla på avbetalning, är det nödvändigt att du vet hur du kan förbättra din kreditvärdighet. Det är en stor mängd parameterar som mäts och vägs samman i Mitt Kreditbetyg, några exempel är:

 • Antalet kreditengagemang och belopp.
 • Betalningsanmärkningar och andra anmärkningar.
 • Inkomstuppgifter.
 • Övriga uppgifter som ditt civilstånd, om du äger fastighet etc.

Genom att hålla koll på ditt kreditbetyg blir du bättre förberedd när du till exempel skall söka lån eller krediter. Mitt Kreditbetyg ger dig ett värde på din kreditvärdighet som banken och kreditgivarna ser den. Många företag och banker vänder sig till UC för att få hjälp med uppgifter om dig som kund.

Mitt Kreditbetyg bygger på uppgifterna i din egen kreditupplysning.

Beställ Mitt Kreditbetyg här.

Läs mer
+

Vad är kreditvärdighet?

Mitt Kreditbetyg är ett mått på din kreditvärdighet - det vill säga din förmåga att betala alla dina räkningar i tid och undvika betalningsanmärkningar.

Innan banken och övriga kreditgivare lånar ut pengar till dig vill de veta om du kommer att betala alla dina räkningar, inklusive amorteringar och räntor. Därför gör de en så kallad kreditbedömning och tar en kreditupplysning på dig. Din kreditvärdighet eller ditt kreditbetyg utgår från den kreditupplysning som finns hos UC och anger risken för att du får en betalningsanmärkning inom det närmaste året.

Alla svenskar över 18 år har sitt eget kreditbetyg. Beräkningen utgår från de uppgifter som finns i din kreditupplysning och jämförs med övriga invånare i Sverige. Även om man inte har en betalningsanmärkning kan man ha en förhöjd risk att få en, beroende på hur uppgifterna i kreditupplysningen ser ut. Mitt Kreditbetyg beräknar risken att få en betalningsanmärkning på 12 månaders sikt. Du kan läsa mer om vad som påverkar ditt kreditbetyg om du köper tjänsten Mitt Kreditbetyg. 

Beställ Mitt Kreditbetyg här.

Läs mer
+

Var kommer uppgifterna ifrån?

Ditt kreditbetyg bygger dels på uppgifter i din kreditupplysning, dels på omfattande statistik över Sveriges invånare som är 18 år och uppåt.

Mitt Kreditbetyg anges i fem steg:

 • Utmärkt
 • Mycket bra
 • Bra
 • Mindre bra
 • Svag

 

Beställ Mitt Kreditbetyg här.

Läs mer
+
Läs mer

Kreditkollen

Koll på din privatekonomi

Nya Kreditkollen ger dig möjligheten att följa din kreditvärdighet och chansen att förbättra din privatekonomi. Sätt upp mål och utmana dig själv på ett helt nytt sätt!

Beställ och läs mer

              

Kreditkollen är ett verktyg för dig som vill ta kontroll över din privatekonomi. Kreditkollen består av två delar:

 1. Ditt Kreditbetyg - mäter din kreditvärdighet och är en perfekt hjälp om du vill förhandla ränta med banken eller följa hur din privatekonomi utvecklas.
 2. Din kreditupplysning  - ger dig en bra överblick över din privatekonomi. Du ser bland mycket annat dina eventuella betalningsanmärkningar och när de försvinner samt alla dina lån och krediter.

Beställ Kreditkollen här.

Läs mer

Min Upplysning

Överblick över din privatekonomi

Vill du veta vilka lån och krediter du har? Har du en betalningsanmärkning och vill veta när den försvinner? Eller undrar du vilka kreditförfrågningar som är gjorda på dig? 

Med tjänsten Min Upplysning ser du din egen kreditupplysning och får en bra bild över din privatekonomi.

Beställ och läs mer

              

Banker och andra kreditgivare tar ofta en kreditupplysning på dig när du vill låna pengar, handla på avbetalning eller hyra bostad. Med Min Upplysning kan du i förväg få kontroll på vad andra får veta om dig. 

Med Min Upplysning får du en bra överblick över din privatekonomi och du ser bland annat:

 • Dina lån och krediter
 • Eventuella betalningsanmärkningar och när de försvinner
 • Senaste kreditförfrågningar som är gjorde på dig från banker och andra kreditgivare
 • Inkomstuppgifter
 • Fastighetsinnehav

För bara 29 kronor får du tillgång till informationen i din kreditupplysning i två dygn.

Beställ Min Upplysning här.

Läs mer

Trygghet med UC ID-Skydd

89 kr/mån

Det är enkelt att kapa någons identitet. Med UC ID-Skydd minskar du risken och kan snabbt agera om någon försöker kapa din identitet. Blir du trots allt ID-kapad hjälper vi dig hela vägen.

Beställ och läs mer

Det är enkelt att kapa någons identitet. Många bedrägerier börjar med en adressändring eller att någon vittjar din brevlåda. Förövaren får kontroll över din post och sedan är det lätt att beställa kreditkort, teckna abonnemang, handla mot faktura eller ta lån i ditt namn.

Blir du utsatt för en ID-kapning är det viktigt att agera snabbt – då har du chans att begränsa eller till och med förhindra skadorna. Med UC ID-Skydd får du sms eller epost om någon till exempel ändrar din folkbokföringsadress eller försöker ta ett lån eller handla på kredit i ditt namn. Blir du trots allt utsatt för en ID-kapning hjälper vi dig - dygnet runt.

Beställ UC ID-Skydd här.

Läs mer
Laddar
;