Frågor & svar om inloggning

Om du försöker logga in på MinUC och vi ber dig ange användarnamn och lösenord (som på bilden nedan) så betyder det att du inte har någon tjänst hos oss.För att kunna ta del av av våra tjänster behöver du först välja vilken tjänst du vill ha. Detta gör du under Produkter & Tjänster. Välj sedan den tjänst du är intresserad av, exempelvis Min Upplysning om du vill köpa en kreditupplysning på dig själv eller Kreditkollen om du vill kunna följa din kreditutveckling över en längre tid.

När du har genomfört ett köp av den tjänst du valt kommer du att kunna ta del av tjänsten genom att logga in med hjälp av BankID.

För att komma åt tjänsterna på minUC.se krävs BankID. Fördelarna är många; du som kund slipper hålla reda på ytterligare ett lösenord samtidigt som det är väldigt enkelt att logga in och då inte minst från din mobiltelefon. Men framförallt är BankID idag det säkraste sättet att logga in till tjänster på Internet.

BankID används exempelvis av de flesta stora banker, av Försäkringskassan, CSN, Skatteverket och flera andra stora företag och myndigheter.

Att använda BankID är kostnadsfritt.

BankID är en e-legitimation som du använder när du behöver styrka din identitet på internet. Det finns tre olika typer - BankID på fil, BankID på kort och Mobilt BankID. Du beställer ditt BankID hos din internetbank. Du behöver också installera BankID säkerhetsprogram på din dator, alternativt som app i din mobiltelefon för att BankID ska fungera. Ditt BankID är personligt, det är bara du som ska använda det.

Du beställer BankID hos din bank. För att beställa ett BankID måste du ha ett svenskt personnummer. Det finns även krav som de olika bankerna ställer upp, t.ex. en nedre åldersgräns och att man är folkbokförd i Sverige. Exakt hur du beställer ett BankID skiljer sig åt mellan olika banker, men i många fall kan du själv logga in på din Internetbank och beställa BankID direkt. Du kan läsa mer om hur det fungerar på just din bank på bankens hemsida, eller kontakta bankens kundtjänst.

Laddar