Frågor och svar om UC ID-Skydd

Du bjuder in din duo- eller familjemedlem till UC ID-Skydd genom att logga in på minUC.se med BankID och gå in på Inställningar. Välj sedan ID-Skydd - Min grupp och följ stegen som anges på sidan.

Din duo- eller familjemedlem får sin inbjudan via e-post, så var noga med att fylla i e-postadressen korrekt. Medlemmen som du har bjudit in behöver sedan registrera sig via länken i mejlet för att UC ID-Skydd ska aktiveras.

Du kan se vilka medlemmar du bjudit in under rubriken Inbjudna. När medlemmen accepterat sin inbjudan kommer du att se personen under rubriken Medlemmar.

Läs mer om detta här

Har du UC ID-Skydd?

Då kan du vara lugn, vi hjälper dig. Gör så här:

  1. Kontakta vår Telefonassistans, dygnet runt, så får du professionell hjälp att kartlägga och lösa dina problem. Telefonnummer hittar du innanför inloggningen här på minUC.se. 
  2. Polisanmäl händelsen.

Har du ännu inte UC ID-Skydd?

  1. Du som har utsatts för ett bedrägeri eller en identitetsstöld kan spärra din kreditupplysning hos UC. Din kreditupplysning spärras då hos de flesta andra kreditupplysningsföretagen (Bisnode, Creditsasfe, Valitive och Syna) 
  2. Polisanmäl händelsen.
  3. Var extra vaksam på din omgivning. Dyker det exempelvis upp post du inte känner igen? Saknas det post? Ser du händelser i ditt kontoutdrag du inte känner igen? 
  4. Bestrid fakturor och andra krav som dyker upp.

Onlinebevakning är en del av UC ID-Skydd som hjälper dig att skydda din identitet på internet. Genom att bevaka dina personliga uppgifter på nätet kan tjänsten såväl minska risken för id-bedrägeri som hjälpa dig att upptäcka missbruk av din identitet.

Läs mer om UC ID-SKydd och onlinebevakning här!

Onlinebevakning söker kontinuerligt efter din personliga information både på den öppna webben, på deep web och på darknet. Om information som kan vara i fara hittas skickas det automatiskt ut ett meddelande till dig via e-post och/eller sms.

Läs mer om UC ID-SKydd och onlinebevakning här!

UC Onlinebevakning ingår i UC ID-Skydd och finns tillgängligt när du loggar in på MinUC (www.minuc.se). Där registrerar du sedan de uppgifter du önskar bevaka.

Har du inte UC ID-Skydd kan du skaffa dig det här!

UC Onlinebevakning gör sökningar på alla delar av internet – öppna nätet, deep web och darknet. Missbruk av personliga uppgifter kan därför upptäckas tidigt och förebyggande åtgärder kan vidtas. Vår kundsupport är insatt i alla delar av processen och samma handläggare kan svara på frågor om förebyggande åtgärder, ge rådgivning kring vad som hittats i sökningen samt hantera ett komplicerat id-stöldsärende. För ökad servicenivå följer en personlig handläggare kundens ärende från första kontakt tills ärendet avslutas.

Läs mer om UC ID-SKydd och onlinebevakning här!

När du gör ändringar eller lägger till nya uppgifter så kommer vi omedelbart att genomföra en sökning på deep web och darknet och inom 24 timmar genomförs en komplett sökning på det öppna nätet. Resultatet visas i översikten. Vi kommer därefter fortsätta att utföra kontinuerliga sökningar automatiskt.

Om dina personliga uppgifter återfinns på internet, behöver du endast agera om du är bekymrad över informationen som återfunnits. Översikten på UC Onlinebevakning kommer ge en indikation på om det är viktigt att agera snabbt. Kontakta oss direkt för rådgivning.

Har du inte UC ID-skydd kan du läsa mer om det här!

 

Vanligtvis genom att du får hem en kreditupplysning du inte känner till eller kanske till och med en faktura/krav på en vara eller tjänst du vet med dig att du själv inte har beställt. Om du misstänker att din identitet har blivit missbrukad så rekommenderar vi att du tar kontakt med oss så att vi kan undersöka det vidare.

Nej. UC Onlinebevakning är en frivillig del som ingår gratis i UC ID-Skydd. Det är helt upp till dig själv om du vill använda skyddet som erbjuds via tjänsten Onlinebevakning eller inte. Vi bevakar inga uppgifter automatiskt utan du väljer själv om och vad vi ska bevaka.

Nej, kontot är personligt och du kan endast registrera dina egna uppgifter. Har du UC ID-Skydd Duo eller familj har respektive medlem i paketet även tillgång till UC Onlinebevakning.

Ja. Ditt personnummer är en offentlig handling under offentlighetsprincipen. Det betyder att det ligger ute på internet och att man även kan ringa till Skatteverket för att få reda på ditt personnummer.

Laddar