Med UC ID-Skydd är du trygg vid ID-stöld

Med UC ID-Skydd meddelar vi dig direkt när en kreditupplysning tas hos UC och om den ändras. Blir du ID-kapad hjälper vi dig ekonomisk och med rådgivning – dygnet runt! 

Skydd mot ID-kapning med UC ID-Skydd

 

Varje år drabbas över 100 000 personer i Sverige av ID-kapning (källa: Polisen), ett brott som kan vara svårt att upptäcka och orsaka stora skador.

Med UC ID-Skydd bevakar vi dina uppgifter och meddelar dig direkt när en kreditupplysning tas och om  något i din kreditupplysning hos UC ändras. Blir du ID-kapad hjälper vi dig dygnet runt via vår assistans och ger dig en försäkring mot eventuellt kvarstående skuld, så att du kan känna dig trygg!

 

Med UC ID-Skydd får du:

 

bullet-arrow-orange.png  Sms och e-post när en kreditupplysning hos UC tas och om dina uppgifter hos UC ändras

bullet-arrow-orange.png  Telefonassistans  och hjälp om du drabbas - dygnet runt

bullet-arrow-orange.png  Försäkring mot kvarstående skuld

bullet-arrow-orange.png  Rättsskyddsförsäkring

Skaffa UC ID-Skydd

89
kr/mån

Detta ingår i UC ID-Skydd

Bevakning

Med vår bevakningstjänst får du ett sms eller epost direkt när en kreditupplysning görs via UC i ditt namn. Ändras andra uppgifter i din kreditupplysning får du reda på det inom 24 timmar. Du skaffar dig full kontroll och får möjlighet att snabbt agera. Läs mer om när du får aviseringar här!

Assistans

Om du misstänker att du blivit ID-kapad kan du ringa oss dygnet runt. Genom att lämna en fullmakt får du snabbt hjälp att bland annat kartläggning av omfattningen, bestrida fakturor, bedrägerispärr och ta bort orättmätiga anmärkningar.

Försäkring

ID-stöld hänger ofta ihop med ekonomiska bedrägerier. Därför ingår två försäkringar i UC ID-Skydd, en för kvarstående skuld och en för rättstvister med ersättningar upp till 500.000 kr för att täcka eventuella rättskostnader och kvarstående skulder.

Vad är ID-kapning?

Kreditbedrägerier och identitetskapningar ökar i snabb takt. Varje år sker det över 120 000 ID-kapningar i Sverige*. Allt vanligare är att personer krävs på betalning för varor och tjänster de inte köpt. Med UC ID-Skydd ser du snabbt om du är drabbad och vi hjälper dig om din identitet blir kapad.

Med ID-kapning eller ID-stöld menas olovlig användning av annan persons identitet. Det vill säga någon annan använder din identitet för att ingå ekonomiska avtal och göra obehöriga köp i ditt namn. Det kan röra sig om att bedragaren kapar din identitet för att:

  • Ta krediter och lån
  • Teckna telefonabonnemang
  • Beställa varor och tjänster mot faktura

Det är enkelt att kapa någons identitet
Många bedrägerier börjar med en adressändring eller att någon vittjar din brevlåda. Förövaren får kontroll över din post och sedan är det lätt att i ditt namn beställa kreditkort, teckna teleabonnemang, handla mot faktura eller ta sms-lån. Att identiteter kapas över internet är också vanligt. På bara några dagar kan en bedragare göra av med hundratusentals kronor, utan att du märker någonting.

*Källa: Polisen

Våra mest lästa artiklar om ID-Skydd

Jesper fick sin identitet kapad

Precis innan sitt brölopp fick Jesper Johansson reda på att han blivit ID-kapad.

Läs om Jespers ID-kapning

Tecken på att det har skett en identitetsstöld

Identitetstölder och kreditbedrägerier är idag ett växande problem

Läs mer om tecken på identitetsstölder här

Hur en ID-kapare jobbar

Många ID-kapare är ofta skickliga och jobbar strukturerat

Läs hur en ID-kapare jobbar här!

Håll koll på dina värdehandlingar

Personlig information är känsligt, och de är så du kan utsättas för ID bedrägeri.

Läs mer om hur du håller koll på värdehanldingar!

Säg inte ditt personnummer högt

Har du någonsin sagt ditt personnummer högt i en butik? 

Läs om varför du inte ska säga ditt personnummer högt!

Alla tips på hur du kan trygga dig mot ID-kapning

Här kan du läsa om alla våra tips, för att på bästa sätt skydda dig och ditt personnummer mot bedregäri!

Läs alla tipsen här!

ID-Skydd för hela familjen

Med UC ID-Skydd Familj så skyddar du upp till fem personer. Bjud själv in de som du tycker behöver en extra trygghet i vardagen. Skaffa ID-Skydd för hela familjen!

ID-Skydd för två

Med UC ID-Skydd Duo så skyddar du inte bara dig själv utan någon mer som du tycker om. Bjud själv in en person som du känner behöver skydda sin identitet.

Laddar